За нас

През годините домът ни се превърна от място за подслон в място, което е израз на нашата идентичност. Това е мястото, където всеки един от нас прекарва най-приятните моменти със семейството си, близките си и приятелите си, място, което показва какви сме всъщност. За да е домът ни приятен и уютен е необходимо всичко в него да е подбрано с вкус.

Доскоро не се обръщаше достатъчно внимание на интериорните врати и те бяха смятани просто за нещо необходимо. За радост, напоследък се предлагат безброй много варианти на интериорни врати и това справедливо промени статуквото на вратата от вещ в изискана мебел, отговаряща изцяло на дизайна на конкретното жилище.

Омръзна ли ви да се лутате от сайт в сайт в търсене на максимално подробна информация и най-добрата сделка? В нашия сайт ще откриете възможно най-изчерпателна информация за всички интериорни врати, предлагани на пазара в България. Ние няма да ви спестим истината за материалите, от които е произведена дадена марка врата, нито ще ви убеждаваме в предимствата на нашия продукт, просто защото няма наш продукт. Ние ще ви предоставим цялата информация относно качество, функционалност и цена, а изборът ще оставим на вас.

Независимо от марката и производителя една врата включва: каса, платно, первази и обков. В следващите няколко изречения ще ви обясним на кратко разликите между тези компоненти:

магазин бестдорс

Касата е конструкцията на вратата. Тя е както скелет, за който е захванато самото платно, така и визуалният преход между стената и напълно различаващата се по структура и визия врата. Касите могат да бъдат правоъгълни или изящно заоблени. В зависимост от производителя касите са с размери от 90мм. до 800мм. Вариантите за изпълнение на касите са два:

Вариант 1 – каса, монтирана челно на зидарския отвор, която позволява директни первази от едната страна и изисква обръщане с шпакловка от другата;

Вариант 2 – каса, която захваща зида от двете страни и след монтажа няма нужда от довършителни работи. Первазите на тези каси също могат да бъдат различни, а именно: двустранно компенсаторни (плаващи) или такива, които са неразделна част от самата каса.

bestdoors-magazin-mladost

Самата врата – платното е най-видимата част и затова на вида и модела се отделя почти цялото внимание. Платната от конструктивна гледна точка биват два вида:

Вид 1 – безфалцови или правокрили. Това е врата, платното на която при затворено положение влиза изцяло в контура на касата. Този тип врати дават по-малка степен шумоизолация на помещението поради липса на покриващ елемент;

Вид 2 – фалцови. Това е врата, платното на която при затворено положение застава с една част от структурата на крилото челно върху касата, осигурявайки максимално добра шумоизолация на помещението.

нов магазин бестдорс

Техническият обков (панти, брави и дръжки) е строго индивидуален при различните производители.

  • В зависимост от това дали моделът на вратата е фалцов или правокрил пантите биват шарнирни регулируеми в четири посоки и директни лагерни без възможност за настройки.
  • Бравите в зависимост от техния стандартен размер са взимно заменяеми. Те биват обикновени (обикновен ключ) или секретни (секретен ключ).
  • Дръжката е съвсем отделен компонент от фабричната окомплектовка на вратата и тя може да е всякаква по вид и модел в зависимост от вашата финансова възможност и разбиране за стил.